Julekalenderluke 16

Lucka nummer 16: Vilket personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?

Oh! Dette er gøy! Særlig ettersom de sitter her begge to og aner fred og ingen fare! Og jeg tror jeg har arvet mye rart fra begge disse to finingene som jeg er så glad i.

SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERA
Når pappa har kamera blir det koselige bilder av mor og datter på tur - selv om det er litt lenge siden!

Ettersom det var verst for henne å få meg, så begynner vi med mamma. Og jeg ser vel egentlig mange likheter mellom mammatrollet og meg. Jeg er helt sikker på at jeg har arvet både utålmodighet, gjør det sjøl-mentalitet og snakke om det-behov fra henne. Og evnen til å bli fly forbanna og så like blid igjen på skremmende kort tid - for noen ganger må man bare slippe ut litt vanndamp!

Det er nok egentlig ganske mange områder vi er like på, for det var jo tilfeller i de kranglete tenårene hvor vi egentlig var relativt enige, men vi var begge så innstilt på å ta kampen at vi kanskje ikke helt oppdaga at det ikke var nødvendig. Så hadde vi lært litt av pappa på den tålmodighetsgreia hadde vi kanskje spart oss for noen slamringer med dør i andre etasje.. but what's the fun in that?

Mamma har i tillegg en rekke personlighetsdrag som jeg har tenkt å arve når jeg blir stor. Blant annet få det ut av veien-evnen. Sjøl er jeg jo en enorm skippertaker, og det kan jo bli mildt irriterende i lengden. Så en dag skal jeg finne ut hvordan jeg kan kapre dette trekket også.. men ikke idag.. ;-)Runa er alltid gull å ha på tur - da blir det tatt mye rare bilder. Til og med noen av bare pappa og meg!

Jeg tror at det er sånn i vår familie at selv om jeg var pappajente og Runa mammajente når vi var små, så er det allikevel sånn at Runa har arva flest personlighetstrekk fra pappa og jeg flest fra mamma. Kanskje har det også noe med å gjøre at de er småsøsken og vi storesøsken. Jeg vet ikke jeg. Men uansett, selv om jeg kanskje ligner mest på mamma, så er det ikke sånn at pappa kan avskrive seg det her. For det er mye rart som roper Ekanger her også...

Det er kanskje fire ting jeg er helt sikker på at pappa må ta sin skyld for her i gården, og det er; humoren! Jeg har klassisk pappahumor, og vi ler like godt og ubrukelig av de samme teite tingene. Ganske fint egentlig! (Og håpløst, for de som er i nærheten). Jeg tror også at jeg har arvet min altoppslukende lesehestfaktor fra pappa - mamma leser mye hun også, men jeg har allikevel følelsen av at denne kommer fra pappa. Det åpnes for diskusjoner i kommentarfeltet. Sist, men ikke minst, gir jeg pappa skylda for mitt behov til å engasjere meg i tide og utide (nok en gang, denne er nok litt delt. Diskuter gjerne!), også tror jeg han skal få æren for at jeg har blitt en jævel på søknader til alle mulig rare støtteordninger. Og det kommer jo godt med på jobb om dagen!

Photo: Audun Ingebrigtsen

Samla sett føler jeg at jeg er en skikkelig heldiggris som har fått arve det beste (og verste) fra disse to finingene. Og for alt jeg vet har jeg kanskje arva noe jeg ikke selv har lagt merke til en gang. Har du noen forslag så kom gjerne med dem under!

-- Dette innlegget er en del av Kajsons julkalender 2016 --

3 kommentarer

Pappa

20.12.2016 kl.23:23

På direkte spørsmål, Line: Ja, du får fortsatt bo her! Og - jeg er langt mer enig med deg enn du aner😘

Ellen

15.03.2017 kl.09:23

Hvis du venter litt til med å oppdatere nå, så varer jula helt til påske! ^^

Sjonkel

13.07.2017 kl.10:51

Jula har faktisk vart helt til sommerferien....

Skriv en ny kommentar

Line

Line

31, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits