Julekalenderluke 5

Lucka nummer 5: Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Idag har vi spist hjemmelaget soppsuppe til middag, og det var igrunn ingenting i veien med det. Det har ila årene i Kristiansund blitt en av mine favoritt go to-oppskrifter når jeg tenker at dagen skal være kjøttfri. Og det bør dem jo være i blant.

Jeg hadde tenkt å linke til oppskrift hos Trines matblogg, for jeg var helt sikker på at jeg hadde funnet den der.. Men det har jeg antagelig ikke, for nå fant jeg den ikke. Ikke hadde jeg lagt den ut selv heller, så da kommer den nå. Fritt etter hukommelsen ettersom vi lagde den for bare noen timer siden..

Til to trenger du:
2-3 sjalottløk
4-5 store champignon, eventuelt en sånn boks med bittesmå champignon som Rema ofte har til en slikk og ingenting
Smør til steking
Ca 5 dl kyllingbuljong (evt grønnsak om du er hard på vegetar)
1 beger creme fraiche
1-2 tskjeer maizena
1/2 dl matfløte
Salt og pepper
Evt litt sukkerlikør

1. Hakk opp løk og sopp - jeg finhakker, for da slipper jeg å bruke stavmikseren etterpå. Latskap osv osv.
2. La løken surre i smør til den blir blank, ha deretter oppi soppen og mer smør. La surre til soppen ser digg ut.
3. Tilsett buljongen og kok opp.
4. Rør inn begeret med creme fraiche
5. Rist maizenaen ut i matfløte, tilsett til suppa og kok så opp hele sullamitten. La koke til den tykner litt.
6. Smak til med salt og pepper. Og er du som meg litt skeptisk til den bleike fargen, så er det bare å kjøre på med noen dråper sukkerlikør.

Bon appétit!


-- Dette innlegget er en del av Kajsons julkalender 2016 --

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

31, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits