Europaturné del 6: Bernina Express og ankomst Italia

Togmessig var vi nå kommet til turens høydepunkt, for det er ikke så mange toglinjer i verden som krysser OVER Alpene - og det var nettopp dette vi skulle gjøre denne formiddagen. Fra Chur går nemlig Bernina / Albula jernbanelinjen mot Tirano i Italia. Den krysser Alpene gjennom Berninapasset, og på sitt høyeste befinner den seg på 2 253 meter over havet. Når togturen i tillegg kjøres med panoramavogner for å tilfredsstille ivrige turister, så er det klart vi gleda oss - og selv jeg var relativt enkel å få opp den morran..

Turisttog var forøvrig et artig konsept, for alle skulle jo selvsagt være med hele veien - og dermed var alle i vogna raskt våre medsammensvorne i jakten på de perfekte utsiktsbildene. Det var derfor ingen skam i å oooh'e, aaah'e og wow'e - og det var enorme muligheter til å ta slike bilder som dette;


Ja, jeg var jo ikke noe bedre jeg..

Men det var en fantastisk flott tur, med fabelaktig utsikt, herlige små landsbyer, deilig fjellutsikt, bregrønne vann... Rett og slett vakkert! Her kommer noen bilder!
Da vi nådde stasjonen Ospizio Bernina på 2 256 moh var det stopp, og vi fikk lov til å gå av for å vimse litt, fotografere litt og, selvsagt, beundre fjelltoppen Piz Palü (3 900 moh) og isbreen Palü. Så vakkert!


Så var det på tide å sette nesa mot Italia - de måtte bare sanke inn alle passasjerene først. Jeg flira meg nesten ihjel av det eldre ekteparet vi delte bord med (man satt to og to mot hverandre) fra Tyskland. Hun snakket litt engelsk, så vi pratet en del med henne underveis, og da vi var klare for avreise kom hun inn. Alene. Med kommentaren; "44 years I have been waiting for him! Everywhere!" Hahaha! Oppstod selvsagt et spontant mormor og morfar-savn av denne kommentaren, da jeg føler at jeg har hørt det før!

Tog og medpassasjerer på Ospizio Bernina

Han kom seg nå med, gubben også, og snart var vi i fullt firsprang nedover fjellsida mot Tirano i Italia. En av de heftigste passeringene på nedstigningen var Brusio viadukten hvor toglinjen sirkler under seg selv. Heftig!

Og så var vi nede i Italia. Sikreste tegnet? Toget gikk plutselig midt i gata!

Italienere ass..

Og dermed var vi fremme i Tirano i Italia. Akkurat perfekt i tide til å ta en dagens lunsj med litt vin under en parasoll...

... før vi hoppet på toget igjen og kom oss til Milano. Hit var det en helt vanlig, om noe nonnepreget, togtur, og før vi visste ordet av det befant vi oss på Milano Centrale. (Må uttales med slapp, italiensk aksent!)


Dagens quiz; Hvor tung var Lines lille sekk? (Svar kommer i turens siste innlegg).

Vi hadde også denne gangen booket overnatting like ved stasjonen, og hadde helt utmerket utsikt for oss tognerder..

Jupp, det er Milano Centrale - denne gangen sett utenfra. Hotel Esco var forøvrig knallbra til å være et bittelite, stasjonsnært hotell - anbefales for andre som bare er på gjennomsvins i Milano!

Men, vi hadde jo ikke kommet til Milano for å henge i hotellvinduet - vi hadde kommet til Milano for å bli gørsvette! Det var i alle fall det vi blei i langt over 30 varmegrader skvisa inn blant høye bygninger og sjukt mye biltrafikk. Anbefaler Milano rundt nyttår dersom man ønsker seg en litt mindre klam opplevelse! Men, det var fint også altså!

Ettersom vi holdt hus helt oppe ved stasjonen var det en bit å gå ned til "sentrum". Milano sentrum er jo egentlig veldig stort, men noe er mer sentrum enn annet - herunder La Scala, Duomo og Galleria Vittorio Emanuele II. Og dermed var dette målet. Men først; Asle, jeg vil ha en skillpadde!


Det fikk jeg ikke... Men de var søte da!


Etter å ha sightsa litt, satte vi det lengste beinet foran og la i vei mot Ristorante Pizzeria One Way della Speranz. Vi hadde funnet den på TripAvisor og bestemt oss for at dette måtte bli perfekt for dagens middag. Og gjett om! Beste pizzaen jeg har fått noen sinne!

Asle kjøpte psykoøl :P

Vi skulle opp grusomt tidlig dagen etter, så det ble tidlig kveld. Men det er ikke så farlig når neste stopp var stedet med masse båter og ingen biler... Altså Asles drømmested!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

30, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits