Europaturné del 4: Bern

På forrige innlegg dukket det jammen meg opp kommentarer! Stas! Det er alltid lov (faktisk veldig oppfordret til) å legge igjen noen ord - veldig stas både for nåtids- og fremtidsLine! :D Advarer forøvrig om tidenes bildebonanza i dette innlegget - sjonkel; Brace yourself!

Uansett, da vi ga oss sist satt vi på toget, og takket være et sjukt velutbygd tognett i Sveits tok det bare en liten time før vi var på plass i Bern. I Bern hadde vi, for første og eneste gang på reisen, leid leilighet gjennom Airbnb. Hvorfor? Tja, vi har bare gode erfaringer med Airbnb fra tidligere, og da vi jaktet på husrom i Bern var prisene helt sjuke. Det var sånn vi oppdaget at Tour de France-sirkuset skulle komme til byen. Så da blei det leilighet - og Airbnb var like bra denne gangen. I alle fall om du ser bort i fra at undertegnede velta og ble liggende og balansere på ryggsekken i forsøket på å hente ut nøkkelen fra boksen sin.. At Asle ikke tok bilde av det før han dro meg på beina igjen er egentlig et tap for menneskeheten..

Ettersom Asle hadde litt jobb som skulle gjøres ferdig, bestemte vi oss for å holde oss i leiligheten den kvelden. Han jobba, jeg leste og så lagde vi middag og drakk lokalt øl. Og så...


... så forsøkte Asle å lære meg Settlers of Catan - på tysk! Herreminskaperogallehansmedsammensvorne! Får jeg et; God idé, Asle!? Var redd for det.. La meg bare si det sånn; Vi bytta ut hele greia med en helt vanlig kortstokk og tok noen slag casino istedet...


Så var det lørdag og på tide å begynne utforskingen av Bern. Vi reiste til sentrum og ruslet litt rundt i den svært sjarmerende gamlebyen, kikket ned på elva Aare fra en av broene, og sugde til oss atmosfæren. So far so good!
Etter en kort sightseeing på egen hånd, møtte vi fine Hanne og hennes Mortitz til lunsj. Hanne, som var vår rivende dyktige husdesignsjef under UKA, flyttet til Bern i november for å ta fatt på livet med Moritz, og vi var så heldige å få en hel dag med dem. Ekstrem luksus med innfødt guide og trivelig selskap i en og samme gavepakning!

Etter deilig lunsj ruslet vi på en lang tur gjennom Berns gater og fikk med oss både området der Hanne og Moritz bor, potensielt verdens beste iskrem, tur langs Aare og forbi et badeanlegg i tilslutning til elva, opp gjennom en up and coming-bydel og opp til Rosen Garten med utsikt utover hele byen. Stas! Her tok vi en forrett og litt øl, før vi rusla ned forbi bjørneparken hvor Bern-bjørnene bor (Bern er oppkalt, i fin Singapore-stim, etter det første dyret som ble sett/skutt i området. Altså bjørnen.). Deretter ble det deilig middag i gamlebyen før vi dro hjem til Hanne og Moritz for å spille Budapest-utgaven av Scotland Yard som vi hadde funnet på gata tidligere på dagen. En helt perfekt dag som vi avsluttet med å rusle hjem til utkantsBern langt etter midnatt!


Vi fikk selvsagt også gode tips for videre opphold av de lokalkjente, så søndagen la vi i vei på eventyr mot Thuner See og Niederhorn. Det startet med togtur til Thun og rusletur i byen..Videre fra Thun tok vi båten over Thuner See. I strålende solskinn tuslet vi fra landsby til landsby langs sjøens bredder mens vi slappet av på dekk. Idyll!I enden av båtturen ble vi møtt av dette...Fjelltur på Sveitsisk vis! Først tok vi en kabelbane, og deretter hoppet vi på en tostopps gondol som tok oss helt opp til...

Toppen av Niederhorn.. små 1953 meter over havet, og det uten noen påkrevd innsats overhodet. De er gærne disse sveitserne!

Det var helt usedvanlig fint på toppen da, med utsikt over både snøkledde alpetopper og vakre Thuner See og dets tilliggende landskap. Med verden badet i sol så var ikke livet helt kritisk...
Vi burde hatt mye mer tid på toppen sånn at vi kunne gått oss en lang tur i fjellet.. så nå står det på to do-lista for fremtidige ferier! Men før den tid; Hvorfor ikke både øl og middag på nesten 2000 meters høyde?

Etter litt mat, tok vi gondolen ned til midtstoppet.. Jeg var helt avslappa..

For å få ned pulsen litt ble det bestemt at vi skulle ta sparkesykler ned neste del av fjellet... Bare ca 300 høydemeter eller så... Jeg var selvsagt mildt skeptisk i starten, men det ble VELDIG artig når jeg bare kom inn i det!

Asle derimot, var selvsagt ikke det minste skeptisk... (se video til høyre, åpner i større format).

video:20160717 15

Vi sparkesykla ned til kabelbanen, og fant bussen når vi kom ned til sjøen igjen. Deretter gikk turen tilbake til Thun for litt rusling og en iste, og deretter hjem til Bern.


Og dermed var det mandag. Dette var vår siste dag, så vi rydda oss ut av leiligheten, pakka og dro til sentrum hvor vi parkerte sekkene på stasjonen. Deretter utforsket vi Bern litt mer, herunder også alle mulige boder og underholdningsaspekter som var på plass i forbindelse med Tour de France.


Men så var det tid, og vi la i vei mot bakken som Hanne og Moritz kalte Heartbreak hill - brattbakken like før mål på dagens etappe. Her spredde vi ut det norske flagget og satte oss godt til rette for å nyte sirkuset. For gjett om det var sirkus!

For det første var det sjukt mye folk og øltelt og suvernirer og ræl. Deretter kom alle sponsorbilene som kasta ut vannflasker, trøyer, hatter, vaskemiddel, iskrem, sjokolade, ferdigmiddag, drops, vifter osv. osv. Så kom de sveitsiske ungdomssyklistene som sykla fra grensa til mål - han ene var så sliten at han ble dytta opp hele bakken av følgebilen, og jeg hadde selvsagt ekstreme mengder sympati for ham. Og så; SÅ kom tetsgruppa! Med både Kristoff, Boasson-Hagen og en rekke av de store gutta. For en fart og for en spenning! Og neimen trodde ikke verden at Kristoff vant - så vi feira! Men Sagan trakk det lengste strået der gitt..


Når Kristoff ikke tok ansvar, så var det ikke så mye å bli igjen i Bern for, så vi strena mot stasjonen og hoppa på toget. Hvor turen gikk denne gangen får du se i neste innlegg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

30, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits