Europaturné del 3: Pitstop i Basel

Etter turens første togtur hadde vi besluttet at de kommende ikke skulle være så lange. Dette var en av grunnene til at vi tok en pitstop i Basel på vei mot Bern denne fredagen. Den andre grunnen? Basel er jo en innmari fin by, og Asle hadde ikke vært der før! (Jeg var der med snuppene i november 2009 på besøk hos Torill, så det begynner jo å bli en stund siden det også.. Vi var unge og vakre da!)

Det første som møtte oss utenfor stasjonen var et kart, og som gammel orienteringsløper var jeg selvsagt mildt entusiastisk. Klarte tom å lokalisere Torills gamle krypinn - men på bildet ser det ut som om det var elva som var mest viktig.. Asle var kanskje redd for at vi ikke skulle finne den?

Jaja.. Det var nå ikke som om vi hadde en plan, så vi rusla litt på måfå i sentrum... Forbi crazy fontener og fine hus...SykkelentusiastAsle var også mildt lykkelig når vi ruslet forbi sykehuset og så alle syklene som stod parkert der. Det ble mange gode fabler om sykkelambulanser med båre i sykkelvogn, fødende kvinner på sykkel osv. God stemning!

Stemninga var faktisk såpass god at vi glemte å følge med litt.. og da veit du.. DA;

Gjett om vi stod på ca samme sted når vi tok disse bildene ;-) Dette feiret vi selvsagt med det som må sies å være en etterlengtet slager for denne ferien; mongofie. Eller vindfie om du vil!

Legg spesielt merke til at til og med fingeren får delta. Alle skal med!

Det blei jo væla anstrengende med så mye elveentusiasme, så vi fant ut at vi måtte slappe av litt. Dermed ble det først øl langs elva og deretter litt lunsj midt oppi byen. Der nøyt vi også lokalbrygga øl etter tips fra Torill. Nam!

Etter at lunsjen var fortært var det akkurat tid til å la undertegnede vimse litt i en labyrint (Asle labba rundt), før vi måtte lokalisere stasjonen og toget mot Bern.

Stasjonsfie! Leste på Instagram'en til Tuva (som har tatt Transibirske jernbanen i sommer) at det ikke er lov å ta bilde av stasjoner i Sibir.. Det var i det minste ikke et problem i Sveits!

Det var forsåvidt ikke et problem ombord i toget heller, selv om vi ser mildt tilbakestående ut begge to. Det er kanskje ikke så langt fra sannheten?Og dermed var vi på vei mot turens nye mål; Bern! Der drømte vi om seier til Boasson Hagen i Tour de France, rusling i en koselig gamleby og innsikt i  hvordan det kan ha seg at det ikke er Zürich som er hovedstaden i Sveits.. eller Basel... eller Geneve.. Lurer du på hvordan det gikk med historieleksene? Eller kanskje hvordan det gikk med Edvald? Eller lurer du, som fortelleren fra Brødrene Dal, på om det blir flere mongofies?

Følg med i neste utgave av Europaturné!

4 kommentarer

Mormor

15.08.2016 kl.20:27

Det er utrolig artig å reise sammen med dere på bloggen .Land,og by,elv,kanaler,parker,blomster og fornøyde turister,hva mer kan mormor og morfar ønske seg av reiser.Godt skrevet !

Line

17.08.2016 kl.21:17

Mormor: Så koselig at dere følger med! :-) Skal skjerpe meg og fortsette nå :-)

Silje

16.08.2016 kl.19:18

Enig med mormor❤️ Gleder meg til å lese fortsettelsen!

Line

17.08.2016 kl.21:18

Silje: Stas at du er med på tur. Skal fortsette nå! :D

Skriv en ny kommentar

Line

Line

30, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits