Europaturné del 1: Transportetapper sørover

Med tanke på at vi kom hjem til Kristiansund i går er dette nesten for personlig rekord å regne i bloggoppstart (unntaket er Asiaturneen hvor vi blogga underveis - henviser til dette innlegget for å vise hva Runa synes om den saken. Nå var selvsagt ikke Runa med på denne turen, men det har da ikke så mye med saken å gjøre..) etter ferien for LLV. Men det er noe med at om man skal komme i mål, så må man faktisk først komme i gang. Og dermed sparker jeg herved igang reisebrevbonanza 2016!

Som nevnt i dette innlegget var årets ferieplan av den togbaserte sorten for Asle og undertegnede, men for at sistnevnte ikke skulle gå i dørken med seriøs frustrasjon iløpet av første reisedøgn ble tog Oslo - Gøteborg - Malmø - København - Hamburg byttet ut med Kielferga, rusletur i Kiel og så tog til Hamburg hvor ruta sørover startet. Ikke at det hjalp så mye - Line er jo ikke enkel å ha med å gjøre, og er ikke driiitglad i å bli sperra inne i en blikkboks på havet heller.. MEN det er noe med lave forventninger - for Kielfergeturen ble faktisk svært så vellykket.. Vi startet turen på dekk - det er jo ei fantastisk utseiling fra Oslo selv om været ikke var helt på vår side. Eller, ikke helt på de som skulle bli igjen i Oslo sin side i alle fall..

Etter litt mat vedtok Aslefar, som hadde sovet dårlig etter tidenes mest ræva EM-finale kvelden før, at det var powernap tid. Vi hadde innvendig lugar som var så mørk at det ikke var vits å prøve å ta bilder innpå der (vi har jo ikke med oss fotoutstyr ala fotballfrueektemann på tur), men det var jo egentlig bare en fordel når det skulle powernappes. Eller butikkrusles og leses som jeg foretrakk. Og dermed var det plutselig definitivt på tide å ta en tur opp på observasjonsdekket for å ta en øl!


Jeg liker konseptet øl og havutsikt altså - det må jeg innrømme! Vi satt her og filosoferte over livet (les: drakk øl og snakka shit) helt til det plutselig var på tide å springe nedover i etasjene. Vi hadde nemlig fulgt Kielferge 101-reglene og booket oss middag som det aller første vi gjorde da vi kom ombord. Det var et godt valg, for i ala carte restauranten var det faktisk veldig god mat!


Vi avsluttet kvelden tilbake på observasjonsdekket hvor vi observerte hva som skjer når fedre/onkler/eldgamle homofile elskere forsøker å skaffe ungdommen alkohol på Kielferga.. Utfallet var kjeft. Mye kjeft! SkjenkebevilgningsnerdLine synes det var utmerket underholdning til en mojito!

Så sov vi litt i den mørke bula hvor motorene dura søvndyssende - jeg hadde helt glemt at jeg liker å være på båt når jeg skal sove! Og så våknet vi i Kiel! Eller - vi våknet litt før. Rakk både å spise frokost og å vimse litt på dekk før vi skulle ut å bære på bagasjen vår for første gang på ordentlig. Heldigvis skulle vi bare bære den til jernbanestasjonen, for jeg ble raskt litt bekymra for hvordan dette egentlig skulle gå... Viste seg heldigvis at jeg bare hadde stramma hoftebeltet såpass at hoftene forsøkte å hoppe ut av ledd - når jeg slakka litt gikk det helt fint. Krise avverget! (Og hofter beholdt!)

Vi hadde bestemt oss for å se litt av Kiel når vi først var der, så med bagasjen parkert og paraplyen gravd godt ned i sekken (dette blir relevant senere) la vi i vei. Og Kiel var riktig så vakker en tirsdags formiddag i juli vil jeg si!


Vi ruslet litt på måfå før vi kikket på kartet og bestemte oss for å sikte på botanisk hage. Og det var da, mens vi var litt midt utti ingenting, at himmelen åpnet seg. Vi hadde heldigvis sett tegnene og søkte tilflukt på et kunstmuseum som også hadde gratis toalett. Været - Asle & Line 0-1! Men så tok optimismen overtak og vi vedtok at nå hadde det nok gitt seg lenge nok til at vi kunne gå til akvariet like ved...


...det stemte IKKE! Vi gjemte oss derfor under et tre med jakka mi som paraply mens vi drømte om den faktiske paraplyen i sekken.. Mens vi stod under jakka der vedtok vi at hver gang det var regn på agendaen kombinert med type 14 grader, skulle vi definitivt stikke den i veska! Men det nytter jo ikke å gråte over spilt melk - så når regnet roet seg litt sprang vi alt vi kunne inn på det som må være verdens minste akvarium. Heldigvis var det akkurat stort nok til å være underholdning til regnværet ga opp, og vi kunne ta beina fatt oppover strandpromenaden i jakt på en øl.


På vei ned mot sentrum fikk vi endelig lagt turen via botanisk hage - denne var virkelig fin! På dette tidspunktet kikket vi på klokka og ble enige om at nå måtte vi spise litt. Så tilbake i sentrum fant vi en fin restaurant med uteservering midt på torget og slo oss ned. Her bestilte vi mat og så begynte ventinga... Når vi hadde ventet i 45 minutter på en salat og en burger innså vi at her var det bare å gi opp, betale for drikka og springe mot stasjonen - for vi hadde et tog å rekke. Anbefaler virkelig ikke Mango's i Kiel til noen dersom dere har tenkt å spise på inneværende dag!

Og så begynte togeventyret... I løpet av ganske nøyaktig ni timer skulle vi flytte oss ca 900 km ved hjelp av tre ulike togavganger. Heldigvis var tysk tog akkurat som forventet; på tida, komfortabelt og utstyrt med internett. Om det hadde vært utstyrt med færre høylytte folk og enda raskere gjennomsnittshastighet hadde det nesten vært optimalt. For det var jammen meg langt nok - og landskapet nedover er omtrent like spennende som det er å kjøre opp og ned i Danmark i flere dager i strekk. Det er helt flatt og bare jorder og skog. En og annen vindturbin er selvsagt stas - men etterhvert drømte jeg bare om å komme frem... Det tror jeg han her gjorde også!


Jeg har i alle fall ikke sett ham spille "bygge bro"-spillet siden..

Men så; litt etter midnatt rullet vi endelig inn i Freiburg. Og hotellet vårt lå så godt som PÅ jernbanestasjonen, og da var stemninga kjempehøy! For Freiburg hadde vi gleda oss til!

Men det blir neste innlegg! I mellomtiden kan dere kose dere med et bilde av spillnerdAsle og jegersåleiatdeteneøyetmittharlagtsegLine - for får man egentlig nok mongoselfies?

Én kommentar

Runa

01.08.2016 kl.22:41

Får man tilslutt nok av mongoselfies? Og hvordan går det med paraplyen i sekken? Og hva skjer egentlig etter disse lange og kjedelig togturene? Vil Asle og Line finne frem i Freiburg? Følg med i neste avsnitt!

Hilsen fortelleren fra Brødrene Dal, som det desverre ikke finnes noe fornuftig klipp av på YouTube.. 😒

Skriv en ny kommentar

Line

Line

30, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits