Coming up: Togferie!

Da Asle og jeg ferierte oss på vei mot Kjersti og Stians bryllup i Barcelona i fjor, toget vi på strekningen Paris - Perpignan - Barcelona (se innlegg fra turen her; Paris / Perpignan / Barcelona). Det beste med toging er jo at man reiser fra og ankommer midt i sentrum og at ventingen foregår ombord i toget - ikke i forkant av reisen som med fly. Sjøl er jeg jo allikevel mildt entusiastisk for flyturisme, men noen offer skal man gjøre for kjærligheten - og dermed skal vi toge nedover Europa og fly hjem igjen. Kompromiss peeps, look it up!

Det nærmer seg med stormskritt en uke til avreise - og Aslemann er allerede på vei med buss for tog for buss for tog på vei mot Østlandet. Sjøl skal jeg jobbe fire dager til, frustrere over pakkesituasjonen, vaske ca tre tonn med klær og muuuligens se ca seks sesonger med Gilmore Girls (takk Netflix!) før turen går til Kongsberg, jazzfestival og fine folk. Og så; mandag 11. juli legger vi ut på tur!

Turen er som følger;

11. juli: Kielferga fra Oslo til Kiel
12. juli: Tog Kiel - Hamburg - Mannheim - Freiburg
12-15. juli: Freiburg
15. juli: Tog Freiburg - Basel (lunsj her!) - Bern
15-18. juli: Bern. Hovedmålet med dette oppholdet er å ta imot en norsk etappeseier på Tour de France. Heia Norge!
18-20. juli: Udefinert stopp i Sveits
20. juli: Bernina-ekspress fra Chur i Sveits til Tirano i Italia, tog videre til Milano
20-21. juli: Milano
21. juli: Tog Milano - Venezia
21-22. juli: Venezia! Gjett om vi skal ta kleine bilder i Gondol som de turistene vi er! :D
22. juli: Tog Venezia - Trieste. Buss fra Trieste i Italia til Rovinj i Kroatia.
22-27. juli: Deilige dager i Istra-området i Kroatia.
27. juli: Fly Pula - København - Torp, og tog til Kongsberg for å feire verdens aller fineste toåring!

Jeg gleder meg MASSE til ferie - jeg må bare lande den interne diskusjonen på hvor vidt jeg skal investere i ny sekk eller om jeg skal klare meg med den jeg fikk sommeren før 7.klasse. Skal laste den med noe tungt og prøvebære litt en kveld ;-)

Er det noen som har tips til opplevelser, utflukter eller restauranter på ruten?

3 kommentarer

Snippen

02.07.2016 kl.18:04

Så spennende :D Håper du har en god helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

myownjourney

02.07.2016 kl.22:42

En fordel til med toging er at man får sett litt mer av landet, og ikke bare som en liten dott langt under skydekket! =)

Har dere litt tid i Hamburg, eller kjører dere bare gjennom? Hvis dere har en kveld der ville jeg tatt turen innom "Planten un blomen" parken og sett på fonteneshowet de har. Om dere bestemmer dere for å stoppe i Zurich ville jeg tatt turen innom Lindenhof og Operahuset. Ellers bare ta dere tid til å tusle rundt å titte på byen =) Ellers kommer jeg litt til kort når det kommer til tips da jeg ikke har vært i noen av de andre byene dere skal innom (Har dere plass i kofferten???)

Gilmore girls synes jeg var et ypperlig valg av tv-serie!! Men bare 6 sessonger? hva med den 7.? =)

Line

03.07.2016 kl.01:52

myownjourney: I Hamburg skal vi i utgangspunktet bare skifte tog - får se hva som skjer ;-) Zurich har jeg faktisk vært i flere ganger (en av mine fineste bodde der en stund), men det står på lista over potensielle stopp lell. Aldri feil med et besøk på Lindtutsalget blant annet ;-)

Skal pakke i sekk har jeg bestemt meg for, men jeg kan jo kjøpe en stor en, så blir det som bæremeis? ;-)

Oi! Selvsagt sju sesonger! Lurte på om det var seks eller sju - bestemte meg for at det måtte være sjuende som kommer på netflix til høsten. Tydeligvis ikke. Happy days! :D

Skriv en ny kommentar

Line

Line

30, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits