Bruremarsjen går...

(Det er noe gærent med avsnittene.. Jeg kan ikke HTML.. Jeg veit ikke hvorfor... Dere får puste litt ekstra selv!)Først sa du nei, så sa du ja, så sa du kjæresten min
Og æ står staskar for dæ, og du e silkefin
Og bruremarsjen går, bruremarsjen går, den e vårres i dag
Førr vi får lov av livet å leve i lag
- Halvdan Sivertsen, Bruremarsj fra Lødingen

Den siste helgen i juli satte Gullet og jeg nesa mot Trøndelagen, Fosen og Stadsbygd hvor min fine barndomsvenninne Elin fikk sin flotte Bjørnar. Her kommer et meget forsinket referat fra en helg som virkelig sto i kjærleikens tegn.

Undertegnede hadde, selvsagt, noen planer i storbyen når hun først skulle forbi. Hva?, spør du kanskje? Body lotion og nattbord vel! i Trondheim skulle jeg også plukke opp verdifull last - nemlig Marianne og Åshild, men disse to frøknene hadde flydd grytidlig fra Oslogryta denne morran og var lei hele bartebyen da jeg ankom, så de kom like så godt og joina for lunsj på IKEA. Blir ikke stort bedre enn det.Jeg kjører, som folk kanskje begynner å innse, aldri på annet enn Lines egen husk - og et og annet blikk på google maps når krisa oppstår. Også denne gangen gikk dette utmerket og vi fant Museet Kystens Arv som var vårt tilholdssted for helga helt uten problemer.
Jeg skal snart oppsummere et fantastisk vakkert bryllup, men først må vi snakke litt om nettopp Kystens Arv. For herre min skaper så vakkert det var der! Marianne, Åshild og jeg trakk definitivt det lengste strået når det gjalt overnatting, for vi tilbragte helgen med utsikt utover Trondheimsfjorden på loftet av nauset hvor bryllupsfesten stod. Og det til spotprisen 350 kr natta. Fantastisk! Hvis du skal på tur på Fosen MÅ du besøke denne idyllen!

Fredag kveld ble vi invitert hjem til foreldrene til Bjørnar for mingling, skravling, skriving i gjesteboka og spising av deilige burgere og fiskeburgere. De sistnevnte var hjemmelagde og kanskje det beste jeg har spist av fiskeburgere i mitt liv! Når jeg blir stor og slutter å få angst av å ta på fisk skal jeg jammen prøve meg på å lage fiskeburgere sjøl!
Fiskeburgere ått sido.. På lørdagen var den store dagen her! Dagen hvor Elin og Bjørnar skulle bli kjerring og kaill. Herrigud, så stas! Marianne og Åshild startet dagen med et bad - undertegnede har selvsagt ikke badet i Norge i 2014, og syntes ikke det var noen grunn til å endre på dette, så jeg benyttet muligheten til å investere i et speil jeg skal ha i gangen istedet. (Dette ligger forsåvidt på sofaen sammen med meg i skrivende stund... ) Speilinvesteringen kom selvsagt også godt med på vårt speilløse loft (det er det eneste negative jeg har å si om Kystens Arv - de har ikke hørt om speil!) og plutselig var vi ikledd festkjoler og på vei til kirken...for nå var det duket for vielse!
Det var en helt nydelig vielse. EmosjonelLine var selvsagt på plass, og kjente på klumpen i halsen allerede da hun oppdaget at Bruremarsj fra Lødingen skulle være utgangsmarsj. Tårer i øyekroken kom dog ikke før dørene åpnet og Elin og pappa Jon kom til synet..
Da Hans Magnus og Ellen Annette giftet seg ifjor, var jeg i skyene over at det faktisk fantes en personlig prest og hvor fantastisk vakker en vielse er når det er en av parets nærmeste venner som forretter. Og vet dere; Samme magi her! (En av) Bjørnars beste barndomskompis(er) var prest, og han gjorde en fantastisk jobb! Han holdt en fantastisk tale! Og han fikk meg til å, nok en gang, ønske meg en venn som forretter om jeg skal gifte meg. Så jeg spør igjen: Kan man få vigselsrett i Norge?
Brudeparet ble, etter at vi hadde fått kastet litt puffet ris på dem, kjørt av sted for fotografering, og vi ble geleidet ned i utendørsauditoriet hvor de av og til setter opp et spel om trøndervikingene som bruker elva og fjorden og ja.. alt! Høres artig ut! Vi fikk dog intet vikingspel, men derimot eplesaft, gjærbakst og historier fra Fosen i gamle da'r. Og en hilsen fra fire stolte foreldre.Ettersom brudeparet var på vift var det dog god tid til litt fotografering og posering når man først hadde laaaaaang kjole, høye hæler, hår med mening og fantastisk deilig sommervær...
Når rosabloggbehovene var tilfredsstilt, ankom brudeparet og dermed var det duket for en deilig treretters middag med en fiskesuppe til hovedrett som det ikke finnes nok lovprisende ord i det norske språk for å beskrive. Seriøst! Jeg har spist en del fiskesuppe etter at jeg kom opp hit fordi det a) er noe alle påstår de har verdens beste av og b) er så sykt godt. Men denne.. altså.. nei.. det finnes ikke ord! Undertegnede var forøvrig en ubrukelig blogger og tok ikke bilder av verken mat eller taler.. Men det var deilig mat og gode taler, så det udokumenterte livet er også av det gode slag.

Midt mellom middag og kaker fikk vi også en liten rosablogg-session med denne herlige fruen...


...og, akkurat som beskrivelsen av meg i bryllupsprogrammet tilsier, så ble det fjolling på et høyt nivå. Det er så deilig at enkelte ting aldri forandrer seg!
Og dermed var det duket for kaker... Dette var det tidspunktet i programmet som Marianne og jeg hadde gruet og gledet oss mest til under dagen, for vi hadde fått vår taletid plassert vel langt utpå kvelden for nervenes del. Det gikk heldigvis bra - vi fikk sagt alt vi ville si, og ettersom brudeparet inviterte undertegnde på grillmat forrige uke antar vi at det ble tatt greit imot også. Jeg sier det ikke ofte nok Elin, så jeg skriver det her; Jeg er så glad for at du var min aller besteste venninne i skoledagene, og for at vi fremdeles kan ha utrolig god kontakt når vi bare finner tida til det!Og dermed var de ikke bare gift, men også godt gift!
Søndagen var jeg så heldig at jeg ble spurt om jeg kunne plukket opp brudeparet ute i periferien på Hovde Gård i Ørland - og dermed vet jeg både hvor neste opplevelsesferie for opphavet skal gå, og jeg fikk litt kvalitetstid med de nygifte. Absolutt verdt litt ekstra kjøretid, selv om Gullet og jeg var nesten sikre på at vi måtte bli i Trondheim over natta da vi satte av Marianne og Åshild, og oppdaget at vi hadde kjørt inn i byen på enveiskjøring... Jaggu godt man har enestående retningssans! Vi kom oss med andre ord hjem - og da eg sjekket forrige helg var brudeparet fremdeles kvalmt forelsket. Akkurat slik det skal være!
Tusen takk for en fantastisk flott helg, Elin og Bjørnar! Og masse til lykke med ekteskapet!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits