Lørdagsmiddag: Svinefilet og gulrotpurre

Når man lager middag til bare en, lærer man ganske tidlig at tilbehøret må begrenses. Lager du biff med både fløtegratinerte poteter og ovnsbakte grønnsaker og saus - ja, da må du spise noe som duger til det tilbehøret minst tre påfølgende dager. Dette gjelder spesielt om du er i samme frysersitasjon som meg; uten! Maten må med andre ord spises opp før den blir dårlig - og før du får selvmordstanker av for mye gjentagelser. Samtidig er det viktig at kose seg-faktoren inntreffer med god margin i helgene, så jeg eksperimenterer av og til litt med Lines helgekos. Denne helgen lagde jeg helstekt svinefilet med gulrotpurre og saus, og det var både nam og fort gjort. Full treff for en utålmodig Line med andre ord. Og kanskje noe å prøve for noen andre også?

For å lage mat til en Line for lørdag og søndag (og litt mandag, må spe på noe..) trenger du:

Svinefileten:
1 svinefilet (de som ser ut som litt lange, slappe pølser)
salt, pepper og chillikrydder

Sett ovnen på 180 grader. Sleng svinefileten i ei varm stekepanne med smør. Ha på litt salt, litt chillikrydder og masse pepper. Brun raskt på hver side. Flytt svinefileten over i ei ildfast form, putt denne inn i den varme ovnen, og la den steke i ca tjue minutter. Ta'n litt på gefühlen. Du ser om han er ferdig når du skjærer et snitt i den, og den er deilig lyserosa i midten.

Gulrotpurre:
ca 600 gram gulrøtter
125 gram smør
salt, pepper og spisskumin

Del litt mer enn halvkiloen gulrøtter i biter (jeg veier ikke - jeg kjøpte en kilos pose, og tok litt mer enn halvparten), og hiv i ei gryte med vann. Salt vannet litt mer enn når du koker pasta. La koke til møre. Hell av vannet, hiv ca 125 gram smør oppi gryta sammen med litt salt, litt pepper og litt spisskumin. Moses med stavmikser. Smak til med krydder.

Saus:
Smør
Hvetemel
Buljong
Matfløte
Salt og pepper
Sukkerlikør

Lag sausbase av smør og mel som normalt. Spe ut med utkok fra panna du bruna fileten i - og litt kjøttbuljong. La putre til litt tjukkere og hiv oppi masse pepper, litt salt og litt matfløte. La putre igjen, rør inn litt ekstra pepper, og sett litt ekstra farge med sukkerlikør. Hell til slutt opp i væska fra den ildfaste formen for å toppa heile shiten.


Bon apetit!

2 kommentarer

Ingelin

03.03.2014 kl.07:34

Det så veldig godt ut :) Og liker stilen: Ta den litt på gefühlen! ;)

Line

04.03.2014 kl.22:59

Ingelin: Det er viktig å ha et avslappa forhold til ting ;-)

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits