Tapas in the making

Den uka her kommer til bli tidenes tapasuke. Vi spiste tapas p lrdag i Amsterdam (referat kommer), imorgen skal vi feire verdens fineste Kjersti med tapas og p torsdag er det jammen meg tapastorsdag og fornybarkjrleik p s. Livet ass - fylt med deilig mat og deilige mennesker!

Tapasen til imorgen skal Kjersti og jeg egentlig lage imorgen, men to retter som blir bedre jo lenger de fr str har blitt lagd i kveld. Jeg har nemlig kommet meg til Kongsberg allerede, og besteste mamman min bidro litt i kjkkengalskapen. S n er parmesankjttboller med italiensk tomatsaus samt marinerte scampi klare for nytes. Jeg gleder meg!

Marinert scampi
1 pk frossen, kokt scampi - m vre tint fr den tilsettes marinaden!
5 fedd med hvitlk
1 rd chili
1 dill
2 vrlk
3 lime
3 drper tabasco saus
En dsj soyasaus
Havsalt

Finhakk alle krydderurtene og blant sammen. Nr scampi'n har tint legger du lag med scampi og krydderurter. Etter hvert lag med scampi har du over nykverna havsalt og presser s limejuice over. Ha oppi noen f drper med tabascosaus og en liten dsj soyasaus. La det st en times tid. Rr s rundt med svrt ujamne mellomrom helt til det skal serveres dagen derp - for ja, dette m st over natta.

Parmesankjttboller og italiensk tomatsaus
Disse bollene hrer eeeeegentlig ikke til den sausen, men jeg synes de passer best og da blir det snn! (S fr det bare vre at jeg i mitt ekstremt blonde yeblikk p butikken kjpte inn bde kyllingkjttdeig til disse kjttbollene OG vanlig kjttdeig til de bollene som eeeegentlig skal i sausen. Zeimers ass..)

Parmesankjttboller:
400 gr kyllingkjttdeig
100 gr revet parmesan
1 egg
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Bland alt sammen og form sm boller som stekes i smr eller olivenolje.

Italiensk tomatsaus:
2 lk i tynne sirkler
4 hvitlksfedd, hakket
2 ss smr
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpurr
1 ts trket oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Spes ut med vann etter behov

Kutt lk i tynne skiver og dytt dem ut i ringer (overraskende artig!). Hakk hvitlk. La lk og hvitlk surre i smr til lken er gylden og mjuk. Tilsett hakkede tomater, tomatpurr og krydder, og la det putre herfra til evigheten. Jo lenger jo bedre. Nr den blir litt tjukk hiver du bare oppi et lite glass med vann, rrer litt og voila - den kan putre mer. Kan fint spises samme dag, men blir (som alle tomatsauser som lages fra bunn av) best dagen etter.


N gleder jeg meg til lalle p kjkkenet med Kjersti imorgen - og til spise deilig, deilig mat imorgen kveld!

2 kommentarer

Mamma

12.02.2013 kl.21:15

Du avslrte at du ikke laget de marinerte scampiene.... Viktige ingredienser er utelatt fra marinaden! En liten dsj soyasaus og 3 drper tabascosaus m ogs til for et godt resultat :=)

Line

13.02.2013 kl.12:12

Mamma: Viktig at ren havner der den skal =) Fikset det n =)

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seris reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. nsker du kontakte meg, kan du maile meg p line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits