Tenke sjæl og mene - måtte stå for det du sa!

Vi har alle våre problemer med det samfunnet vi lever i til daglig. Vi har alle ting vi reagerer litt ekstra på. Mitt største problem er egentlig at jeg blir så sanseløst forbanna av anonym drittslenging. Og det, mine damer og herrer, er det svært vanskelig å unngå i dagens nettdebattsamfunn!

Djevelens mor, i denne sammenhengen, er jo kommentarfeltene til nettavisene. Det er for meg helt uforståelig hvordan så mange kan mene så mye så sterkt om så lite, men det kan de altså. Om den gjengen der går på NAV i tillegg, så foreslår jeg at vi legger ned hele velferdsstaten og setter dem ut til de ulvene vi har/ikke har/burde ha/burde skyte. Misforstå meg rett her - det er flott at folk har meninger! Men når hvert eneste kommentarfelt snur på ca tredje kommentaren fra sak til angrep, så er det meningsløst. Og når forum eksisterer kun for drittslengingens skyld, da vil jeg tas ut bak låven for å skytes!

Heldigvis er det veldig enkelt å unngå kommentarfeltene til nettavisene. Det er faktisk bare å la være å lese dem, og det krever ikke spesielt sterk disiplin. Noe som derimot krever langt større disiplin for min del, er å la være å bry meg om det som skjer på mitt elskede Ås. Og nå har Ås oppdaget den anonyme drittslengingen for fullt.

Tuntreets hjemmesider har det alltid, i allefall lenger enn jeg har studert på Ås, eksistert en så kalt skrikeboks hvor folk kan spre artigheter, rykter og sære Åssaker. En del av disse blir publisert bakpå Tuntreets papirutgave i spalten "Har du hørt at..." og er en kjærkommen underholdning i studiehverdagen. I det siste har dog Ås blitt innhentet av omverdnen, sluttet å være ei lykkelig boble og gått over til økt skrikeboksbrutalitet. Første konsekvens ble at redaktørene må bruke energi på å godkjenne alle innlegg slik at direkte personangrep ble fjernet før omverden fikk se dem. Idag ser det ut til at den andre konsekvensen vil bli at jeg blir så flau over å være Åsstudent at jeg faktisk leverer master 15.mai og kommer meg videre i livet.

Det blir alltid opphetet stemning i tilknytning til Samfunnets generalforsamling (GF). Høstens utgave ble avholdt mandag som var, og vi fikk mange flotte, nyvalgte inn i organer og styrer etter flere heftige valgrunder. Og dette er helt nydelig - det er sånn det skal være på GF. Mange kandidater, vanskelige valg og stort engasjement! Men at det i ettertid skal komme en anonym nettdebatt i skrikeboksen om hvorvidt noen kanskje skal på ferie, eller om det sittende (snart avtroppende :-O) UKEstyret ble valgt på et såkalt kuppet valg, det er svært unødvendig, barnslig og, helt ærlig, rett og slett litt flaut spør du meg!

For det første: Om noen har vurdert å ta januarblokka fri og reise på ferie, fordi de ikke hadde planer i januar uansett, må da for guds skyld være vedkommendes sak. Det er faktisk ikke sånn at verv på Samfunnet, i UKA eller i NLU er 24/7verv (det bare føles sånn av og til), og Samfunnet kommer garantert ikke til å gå i grus om vi ferierer litt av og til. Snarere tvert i mot.

For det andre: Vi ble valgt i mars 2011! Denne debatten burde i såfall blitt tatt i mars 2011! Men om vi skal ta den nå: Ja, det var mange Hunkatter som stilte til valg den GFen. Og ja, det var mange Hunkatter som ble valgt. Men hvorfor skal det bety noe for noen at de var Hunkatter? Foreningen Hunkatten er en viktig og herlig del av foreningslivet på Ås (de gir meg vin = I approve!), men det er ikke foreningen Hunkatten som sitter i UKEstyret. I UKEstyret sitter det tre fantastisk flinke, fabelaktige herlige, og drivende dyktige jenter som tilfeldigvis hadde lyst til å gå i striesekk. Jeg ville ikke vært uten en eneste en av dem, og det burde næggukke Ås ønske seg heller!

I skrikeboksen skrives det: "Innsats for å få med folk på gf er ikke kvalitetsstempel for kandidaten. Heldigvis var de fline." (Jeg tipper det skal være "flinke")

Det er faen ikke snakk om heldigvis! Det er INGEN som er rektig navla som går på scenen under GF for å ta et toårsverv om de ikke er klare for det. Jeg skal ikke ljuge - det er ikke bare en dans på roser, og når det er det, finnes det fader også tidevis torner i de rosene. Men det er et eventyr, det er en læringskurve du ikke kan forestille deg, det er så gøy at det er til å grine av at det snart er slutt, og det krever en interesse og et engasjement som ikke kan fakes! Å høre til en forening når du går på et sånt verv kan være positivt fordi du kan bli pusha til å tørre å stille av andre som har vært igjennom det samme (foreningsfolk er tross alt i overkant engasjert!), men det er, i mine øyne, kjempenegativt at du ikke får stille som deg, du stiller som "Hunkatt", "Unity" eller "FF".

Hva da med oss som er foreningsnøytrale? Med dagens studentmasse er tross alt VI den aller største foreningen på Ås. I UKEstyret har vi kanskje tre hunkatter, men vi er FEM som er foreningsnøytrale. Kan vi da si at det var gutta og jeg som kuppet det skjebnesvangre valget tilbake i 2011?

Forening eller ikke forening. Jeg vet at GF våren 2011 gjorde det rette valget. Ikke fordi jeg ikke tror at de som stilte mot oss kunne gjort en god jobb, men fordi jeg ser hvor godt UKEstyret 2012 har fungert. Jeg har selv kjent hvor godt vi går sammen. Vi har alle sett hva UKA 2012 fikk til! Og statistisk sett kan vi jo minne om at UKEstyrene i 2006, 2008 og 2010 alle skiftet ut ett eller flere styremedlemmer underveis. Det har vi sluppet, og det har heller aldri vært fare for at det skulle bli behov for det. Så kjære, kjære Ås: Møt opp på GF, lytt til kandidatene, still spørsmål i plenum, og stem med Åshjertet ditt, for GF har ikke tatt feil så lenge jeg har gått på Ås, og jeg kan ikke se for meg at det kommer til å skje i verken den nærmeste eller fjerneste fremtid heller, selv om antall foreninger og studenter øker. Og når GF er over, så finnes det bare en ting å gjøre: Gratulerer vinnerne, klem de som var modige nok til å stille og klapp deg selv på skulderen for at du har vært med på å drive Norges aller beste studentmiljø videre. Og logg av skrikeboksen. Seriøst!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits