Uforståelig livsform...

Det finnes ikke ord for hvor glad jeg er for å vokse opp akkurat her og akkurat nå egentlig. Fordi jeg vokser opp i Norge (nei, jeg er ikke voksen ennå), og fordi vi lever i et moderne samfunn får jeg lov til å utdanne meg, lov til drømme om de aller høyeste stillingene i digre, internasjonale selskaper og lov til å delta i alt jeg har lyst til. Det passer meg - jeg vil både utdanne meg (duh), jobbe og engasjere meg. Jeg vil oppleve og utvide horisonten min!

Tenk bare hvordan livet hadde vært dersom vi blei født si hundre år tidligere. Jeg sverger, jeg hadde blitt GAL dersom det eneste som blei forventa av meg var at jeg skulle holde huset i stand mens det hang en skrikerunge eller to dinglende fra hver pupp. OK, så hadde jeg kanskje ikke visst om noe alternativ...men fortsatt; shit pomfritt!

Om noen lurer, så er det selvsagt sånn at jeg ikke er så veldig huslig av meg. Jeg liker å bake, men alt det andre...eneste ulempen i Lines lille verden med å vokse opp! (Regninger ekke stas det heller, men det er nå i det minste verken ekkelt eller spesielt tidkrevende) Problemet, merker jeg, er at jeg synes at husarbeid er såå kjedelig og lite givende at jeg bruker usedvanlig mye tid på å tenke på hvor lite lyst jeg har til å gjennomføre det. Og det er jo allmennkjent at man gjerne blir litt mer lei av det man tenker mye på. Noe som gjør at når jeg først kommer igang med vaskinga, som i seg selv egentlig ikke tar så lang tid, så er jeg jo sååå muggen. Urutinert rett og slett!

Det var selvsagt et poeng her et sted, det er jo gjerne det. Og det poenget er: kjære dere der ute hvis store plan i livet er å være hjemmeværende mor med verdens søteste barn og verdens reneste hus fra sånn ca rett etter videregående; hvor finner dere motivasjonen deres til det der? Jeg skjønner at dette lett kan oppfattes som kritikk av unge mødre, men det er det ikke ment som. Dette er ren nysgjerrighet fra min side, for jeg føler meg ikke klar for å være eneansvarlig for et helt jævla hus! (Ungene skulle nok overlevd - høye på sukker og feite som berg selvsagt, ettersom mamsen bare baker, men det er da en overlevelsesstrategi det også!)

En dag i fremtiden, når jeg er innehaver at det tidligere nevnte jævla huset, skal du nok se at jeg har en rutine inne på det. Foreløpig drømmer jeg om å kalle henne Mary, og ser at det kunne lønt seg å blogge på Blondinbella-nivå om så bare for å kunne påstå at man har det for travelt til å vaske selv. 

Forstår du hvordan noen kan drømme om husvask tidlig i livet?

Stikkord:

4 kommentarer

ingiiiis

29.03.2011 kl.09:28

Jeg elsker å være husmor! De månedene jeg var husmor i Skottland før jeg begynte å jobbe var noen av de beste i hele mitt liv! Jeg vasket hus og klær mens Bjarte var på jobb og hadde middagen på bordet når han kom hjem. Jeg har skikkelig lyst å bare være hjemmeværende resten av livet, men så er jeg så redd for at jeg en dag skal våkne opp og innse at jeg angrer, og da er det "for sent" å få seg en ordentlig jobb. Eller, ikke for sent sånn sett, jeg kommer jo til å ha en utdannelse og slikt, men det er jo sikkert kjempetøft å skulle gå ut i arbeidslivet om man ikke har vært der på 10-15 år, liksom...

Gullesn

29.03.2011 kl.12:43

Så eni!!! Det e kjedle å bære va heime, sjøl om man ha hatt unga å leka me. Fatt kje ho mormor som går å vask å rydd å bak å plant å alt mule rart daaagen lang. Åsså de som velg å va husmor istede førr å va ute i arbeidslive får jo kje nå tel overs når dem møst mann sin. Kessn pensjonssparing ha dem liksom hatt?

sjonkel

29.03.2011 kl.23:31

flaks at folk har ulike preferanser - og ikke rart at de ikke forstår hverandre :) ... de er jo ulike

Line

30.03.2011 kl.00:26

ingiiiis: Om Bjarte blir lei av deg så skal du gjerne få være husmor hos meg!

Gullesen: Det ekke rart du ikke liker det, mamsen (altså moi) har jo fora deg opp på sukker og støvbomber ;)

Sjonkel: Det er sant det altså...men denne gangen ville det ikke endt i krig, det ville endt i en lykkelig Line som hadde skaffa seg et ordentlig kvinnfolk / tøffelhelt :P

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits