Forfatterdrømmen

Det å ikke skrive er for meg litt sånn som det å sitte helt stille veldig lenge er for små barn. En veit i teorien at det trolig vil la seg gjøre, men det er egentlig ikke verdt å teste. Det var i allefall slik det pleide å være. Jeg pleide å ha halvskrevne historier i hver kladdebok. Korte diktstrofer på annenhver kvittering. Gode setninger i kladdefunksjonen på mobilen. Jeg skrev i en hver situasjon, og hadde ofte en fortellerstemme i hodet. Selv på vei hjem fra byen kunne jeg gå å repetere for meg selv noen strofer, verselinjer eller setninger jeg ville skrive ned eller sette inn i en sammenheng. Ordene var alltid med  meg, og nettopp derfor er det en veldig fremmed følelse for meg å være helt forstummet innenfor kreativ skriving. Det har gått lange tider uten at jeg har festet et eneste ord på papiret, og fortellingene i meg ser ut til å ha tørket ut. Jeg tror de alle forsvant med Stella..

Jeg fant Stella da jeg var 17 år, og har skrevet meter på meter om henne. Men det blir aldri riktig, og jeg blir aldri ferdig. Hun er historien jeg ikke kan fortelle, og historien er forbannelsen jeg ikke blir kvitt. Alt jeg tar i, blir Stellas, og alt hun tar i, blir jeg lei. Den siste versjonen av historien utspinner seg i et helt likt og allikevel helt ulikt mønster, og jeg føler at jeg både gjentar meg selv og, samtidig, utelater viktige detaljer. Jeg går i sirkel, og det er ingen der som kan sparke meg ut av den.

På tross av frustrasjonen rundt Stellas univers savner jeg allikevel å skrive. Jeg savner det terapautiske ved det - te, vepsebol, blanke ark og natterstimer, det finnes jo ikke bedre!
Drømmen om å finne tilbake dit, eksisterer fortsatt. Men forfatterdrømmen? Nei, den har jeg lagt på hylla. Det var nok ikke for meg...

Bærer du på en knust forfatterdrøm?


101 på 1001:

62. Skrive minst ti noveller el. (0/10)
63. Skrive ett nytt romanutkast på minst 20 000 ord, og la noen lese det
Jeg ser at disse målene trolig fører til en donasjon til Røde Kors ref. pkt. 68!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits