Nerd

Vi har vært innom dette emnet tidligere. Opptil flere ganger. Og jeg lover, det kommer igjen. Det er rett og slett vanskelig å unngå, viser det seg, da jeg stadig tar mitt potensiale som supernerd til nye høyder. Jeg er litt usikker på hvor den kommer fra, denne brennende interessen for alt som er fornuftig og puggbart. Jeg var da slettes ikke sånn før! Visst, jeg har alltid gjort det jeg skulle og gjort det nogenlunde bra på skolen. Men det var av plikt. Nå er det, skremmende nok, interessen som drar.

Da jeg gikk på både vgs og BI var skolestarten ett ork, og feriene var eneste gode grunn til å fortsette. Pensum ble lest under tvang og trusler, og jeg hadde seriøse belønningssystemer i sving. En hel dag på lesesalen = kinesisk take away er bare ett av mange eksempler. Dette året har jeg dog roet ned belønningssystemene. Jeg lever i en ny verden hvor økonomien er dårligere (jeg jobba jo ca 20t/uka i Drammen) og viljen er større. Mye større.

I skrivende stund befinner vi oss på mandag 12.juli. Jeg har hatt skolefri i seks uker, og skal ha fire uker til. Ti uker ferie - det er for lenge! Da hjelper det med sommerjobb som dekker sju av disse ukene, så sånn sett kan jeg se frem mot to uker heltid, en uke deltid og så en uke fri til slutt. Tida skal jo teoretisk sett gå.

Jeg skriver teoretisk fordi dette ikke egentlig er faktum. Det er nemlig fellesferie, skoleferie, kommuneferie og sommer i Norge. Det er stille hos Dell. Veldig stille! Jeg har ikke telt antall samtaler per dag, men at det strekker seg over 30 er nok å overdrive. Når hver samtale i snitt tar 30 sek snakker vi ett kvarters jobb. Jeg gjør jo selvsagt andre ting også..åpner og lukker post for eksempel. Rydder inn og ut av oppvaskmaskina. Koser litt med kaffemaskinene. Drikker te. Lufter. Flørter med gutta i dress. Som du kanskje forstår er det ikke travelt hos Dell om dagen. Og hva skjer når Line har lite å gjøre? Jo, hun blir rastløs!

Ettersom det er begrensa hvor mye te og vann jeg kan helle i meg, og ettersom nettavisene ikke oppdaterer like ofte som jeg skulle ønske må jeg derfor finne andre sysler. Helst sysler som ikke ser fullstendig uprofesjonelle ut, så blogg, facebook og spill er utelukket. Jeg kan maile, men det er morsomst når man får svar. Så derfor drømmer jeg om august, skolestart og pensum. Er det rart de kaller meg nerd?

Så langt har jeg surfa UMBs hjemmesider for spennende fag, maila med studieveileder, forsøkt å få kontakt med fagansvarlige og bestemt meg for en fremtidsplan for høsten. 40 studiepoeng skal tas i høst, og fagkombinasjonen er spennende. Veldig spennende! Såpass spennende at jeg sålangt har kikka litt på Plan- og bygningsloven (JUS220), lest de tre første forelesningene fra fjorårets kurs i RØP310 (Investerings- og lønnsomhetsanalyser i energi- og skogforvaltning) og lest de fire første forelesningene fra i fjor i FORN200 (energisystemer og teknologi) med tilhørende pensuminnstikk og regneoppgaver. I tillegg har jeg selvsagt surfa nettbokhandler for billig pris på pensum og mailet fagansvarlig for å sjekke opp at rett pensumliste ligger ute. Problemet er bare at de fagansvarlige tar ferie. Er det bare jeg som sjekker UMBmailen min alle hverdager?

Som dere forstår, gleder jeg meg til å ta fatt på studiene igjen. Jeg gleder meg til å gå på forelesninger, lære nye ting og frustrere meg over ting jeg ikke forstår. Også gleder jeg meg til alle kommer tilbake. Til livet begynner å yre på Ås igjen. Til useriøse kollokviegrupper som kanskje ikke resulterer i A-arbeide, men som knytter oss sammen. Også gruer jeg meg litt til å være fadder...Jeg vil ikke ha barn, sier jeg jo!

Ser du frem mot å komme igang med studiene igjen?

2 kommentarer

GuroHO

13.07.2010 kl.13:52

Bli masterstudent, så har du aldri helthelt ferie ;) Gleder meg masse til å komme meg tilbake til lesesalen jeg! (faktisk, helt sant)

Line

13.07.2010 kl.22:36

GuroHO: :) Vil du være nerd med meg? ;-)

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits