Nøttesnacks

I mangel på noe bedre å ta meg til på søndagen (les: jeg gikk rundt meg selv og venta på Klas) bestemte jeg meg for å lage salte mandler som en "sunn" "åh, det er så synd på meg som må lese"-snacks. Vi (les: Silje) laga det hos Silje, og jeg innbilte meg at det ikke kunne værra så vrient. Det var det ikke heller... Her får dere trinn for trinn av Lines forsøk på å leike på kjøkkenet...

1. Spre skolda mandler utover et brett (jeg kjøpte ferdigskolda på butikken...orke sånt mas da :P)


2. Putt dem inn i ovnen på en sånn passe fin temperatur som 200 grader, og la dem stå der til du hører at det begynner å si "pop" i ovnen - det er ikke farlig, det er bare mandlene som begynner å dele seg..


3. Tøm hele gjengen oppi en bolle, ha på litt olje (les: gjerne litt mindre enn jeg hadde om du er av den utålmodige sorten :P), og strø havsalt eller anna tilgjengelig salt over. Anna krydder er sikkert også godt - jeg kunne tenkt meg å prøvd chillikrydder, men det har jeg ikke...så altså: salt :P


4. Legg mandlene tilbake på brettet og sett dem i ovnen på litt svakere varme...mens du venter kan du jo synge en sang, fundere på om du skal vaske ovnen snart eller bare drive litt selvfotografering..Jeg tok dem ut når de begynte å sprekke igjen...


5. La mandlene tørke på brettet når du har tatt dem ut...om mamman din ikke er hjemme: leik med maten!


6. Lån to fine skåler av din fraværende roomie, og hugg innpå.


*mums*


Har du lagt salte mandler før?

101 på 1001:
24. Lære en ny oppskrift hver mnd (6/33)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits