Weekendtur til Basel

I helga var det duket for nok en særs vellykket Fab4 reunion. Denne gangen gikk turen til Basel, hvor vår kjære Torill holder hus.

Jeg hadde en mildt sagt forvirra avreise fra Ås, og glømte gaven til Torill, men nå kommer den i posten sammen med Fab4-bilder fra Cardiff og Basel, så det årner seg allikevel. Veien til Gardermoen fant jeg nå allikevel, og leste juss da Kjersti kom og fant meg. Så sjekket vi inn på Swiss Air, dura gjennom sikkerhetssjekken...det var innleggets første løgn. Det blir aldri no during gjennom sikkerhetssjekken for min del. Denne gangen peip jeg ikke, så da blei jeg tatt til side for stikkprøve...jeg er helt sikker på at alt flyplasspersonale i verden tror jeg er en terrorist. Jeg er veldig grei altså! Anyway, etter å ha forsøkt å gå gjennom ansattinngangen til utenlandsflyvingene, fant vi både pizza og øl, og deretter gaten. Dermed kunne turen starte.


La meg komme med en liten sidekommentar her, jeg blei nemlig særs facinert over å fly med SwissAir. Jeg har jo vært stamkunde hos RyanAir de siste årene, og har åpenbart glømt hvordan "normale" flyselskaper fungerer. Jeg ble med andre ord litt forfjamsa da jeg fikk utdelt et sete. "Hva?", tenkte jeg. "Skal jeg ikke få løpe om kapp med gamle kjerringer og velte småbarnsfamilier i kampen om vindussete?" Det fungerte faktisk helt fint å sitte ved vinduet uten kappløpet også...selv om jeg mistenker at jeg brenner flere kalorier hos RyanAir. Men det slutta ikke her. For jammen fikk vi ikke gratis alkohol (et konsept jeg alltid støtter), tilbud om mat (så dog uggent ut - takka pent nei) og sjokolade (som Kjersti smurte inn buksa si i - vi må øve litt på det her frøken!) Næggukke verst å få alt dette + bagasje for 1300 kr. Da vi landa i Zürich elska jeg SwissAir - de hadde jo ikke mista bagasjen vår en gang (de er visst gode på det).


Uansett, ut av Lines forvirra sinn og tilbake til Sveits, hvor Kjersti og jeg fant både minibank, togbilletter og tog*2 som tok oss til Basel. Og der venta jammen meg fräulein Lunde på perrongen. Så kjekt! Vi dura (kofferten min bråker en del) opp til Jurastasse, til den flotte leiligheten Torill deler med tre andre. Her fikk vi servert ost, kjeks og vin. Mums!Det blei ikke så seint den kvelden, da Torill skulle tidlig på jobb neste morgen.

Fredagen forsvant Torill på jobb før sola sto opp, mens Kjersti og jeg drunta til langt på dag, før vi rusla ned på stasjonen for å plukke opp Live. Vi var dog litt tidlige, og flyet litt seint. Så vi tok dagens første øl. Herlich! Så kom jammen både Live og Torill, og et fulltallig Fab4 kunne spise tidenes lunsj rundt Torills kjøkkenbord.

basel 001basel 003
1. Kjersti med frokostølen
2. Lunsjbordet (og Kjersti)

Etter lunsj forsvant Torill på kontoret igjen, og vi andre hygga oss litt mer rundt bordet. Så rusla vi ned til IHF HQ - Torill jobber for International Handball Federation, og fikk omvisning i deres flotte villa. Så rusla vi ned på julemarkedet - åh herrigud å koselig! Lys, juletrær, boder med det rare i, mennesker og stas på alle kanter. Flott! Vi rusla litt i andre butikker og jentene shoppa en hel del (jeg er derimot en fornuftig sparer (hahaha) og handla nada). Deretter gikk turen over Rhinen og bort til en koselig pub som produserer sitt eget øl. Nam! Middagen tok vi derimot hjemme; chicken fajitas og mojitos - mumsilainen! Også hadde vi selvsagt julegaveutveksling - tusen takk jenter!
basel 005basel 006
1. Lager middag
2. Mojito - verdens beste drink!

Det blei ingen utgang på oss denne dagen - vi så litt two and a half men og dermed begynte småpikene å duppe med hodet. Deilig å sove mer enn jeg normal gjør dog ;-)


Lørdagen var Torill ute å kjøpte ferskt brød til frokost mens jeg dusja, og så serverte vi herlig frokost til Kjersti og Live. Etter litt tid kom vi oss ut på sta'n og fant både shopping, julemarked, kakao med amaretto (anbefales!), glüwine (ikke dumt det heller), lunsj på elvekanten, og ellers mye moro.

basel 019basel 028basel 029
Vakkert langs Rhinen - særlig med søte, norske blondiner på utstilling ;-) Elsker forøvrig at man i Sveits kan drikke hva man vil, hvor man vil. "Det kan man jo overalt med unntak av i Norge" sa Torill. Sånn er det dessverre ikke...

basel 016basel 033
basel 042basel 041
1. Øl på kafe
2. Utsikten på kafeen - menn som hugger i stein
3. Basels julemarked
4. Besteste jentene i verden (og hauger med poser)

Også den kvelden spiste vi chicken fajitas (mye rester vet man), dippa det som dippes kunne, hygga oss med basel 063gin&tonic, øl og vin. Planen var jo at vi skulle ut og sjekke ut 60-80tallsparty i ei kjerke i sentrum. Men plutselig var jo klokka ett! Jaja, tenkte vi. Vi går på den lokale puben. Men den stengte i det vi kom. What to do? Jo, vi heiv oss i tidenes mest utrygge taxi (Singapore sjåførene datt lett ned - den mannen her kan jo umulig ha hatt lappen) og kom oss på Paddys, hvor vi dansa hele natta lang, og hadde det fantastisk gøy (se psykobildet av meg og en headbangende Kjersti for illustrasjon).

Vel hjemme på morrakvisten, etter å ha tatt ølrestene i en plastic cup (elsker detta landets alkohollover!) spiste vi litt mer fajitas rester, før vi krasjlanda i senga.


Søndags morgen var jeg helt sikker på at jeg skulle bli dårlig, for når jeg flytta på hodet blei jeg kvalm. Men det var jo ikke på grunn av alkoholen skjønte jeg raskt. Det var jo på grunn av det ikke-eksisterende røykeforbudet. Jeg stinka! En dusj retta dog mye, og snart var vi både bespist, pakka og ute på tur for å rekke Lives buss og vårt tog. Og dermed var nok ei helg over. Rart hvor fort tida går når man har fantastisk selskap!

Retter en stor takk til Torill for et flott opphold, og inkluderer Kjersti og Live i takk for nok ei helg med moro, fjas og stas!

basel 012
Love you girls!


Har du hatt en fin helg? Treffer du dine søtinger ofte nok?


101 på 1001: 
(Ja, skal oppdatere denne imorra - har konkludert med at det holder med mnd oppdateringer)
33. Treffe jintan minst to ganger i året (1/6)
44. Besøke en IBM/Singa-venn hvert år
36. Feriere utenlands minst to ganger per år (Sverige teller ikke) (1/6)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits