24 år seinere...

ligarden19872For det første, må jeg få lov til å si tusen takk til alle som har tenkt på meg idag. Jeg har fått mange fine gaver, mange hyggelige hilsner, og store bidrag til genser og/eller sengetøyfondet. Eller muligens en ørliten ferietur? Pengene skal i allefall ikke gå til mat - det kan jeg love! Tusen, tusen takk alle sammen!

Men så går vi over til det vi egentlig snakker om idag. Og med vi, så mener jeg selvsagt jeg, men du valgte selv å besøke meg ;-)
Idag har det gått 24 år siden mamma Sissel og pappa Svein fikk sin førstefødte - en da ganske gul, skrukkete og forsinka (drøye seksten dager) liten sak. 24 år og 1 dag har gått siden de fortalte mamman min at "om linebrylluptoo88den ungen ikke kom iløpet av helga, så skulle fødselen settes i gang på mandag". Det satte ikke mamman min pris på, og ettersom jeg ikke har no særlig tungt for det, tok jeg et hint og kom blid og lykkelig til verden lørdag morgen. (Vi snakker ikke om at hintet var følgende scenario; mamma klatrer opp og ned på kjøkkenbenken og vasker på toppen av kjøkkenskapene mens pappa løper panisk i bakgrunnen og håper at den gærne kona hans ikke skal ramle ned...Jeg kunne egentlig godt tenkt meg å se det der!)

Men hva kan vi si? 24 år - tjuefire år. Like mange år som det er øl i en ølkasse (Hvorfor har jeg ikke fått noen ølkasse i bursdagspresang? Det skal jeg jammen kjøpe til meg selv imorgen!) - det er ganske mange år det. Skulle jo egentlig bare mangle, for jeg har jo opplevd mye rart, truffet mange herlige mennesker og kosa meg generelt. Jeg har fortsatt skremmende mye å lære, og det er mye jeg føler meg for ung for fremdeles (ekteskap, bebiser og anna skummelt ansvar blant annet...og kaffe!), men jeg begynner også å få herlig livserfaring. Egne, begrunna meninger. Kunnskap. Og det føles bra. Jeg føler at jeg er på rett vei!
line
Da jeg var sytten (søtten? 17!) hadde jeg en seriøs tro på at jeg var i ferd med å bli stor, eller som jeg selv beskrev det:

Det var den sommeren da jeg var sytten og jeg fremdeles trodde at så fort november kom, og jeg ble atten, da ville hele verden forandre seg. Gå fra å være et fengsel av grenser og påtatt uskyld til å bli Himmelen. Ikke den kristne himmelen, for jeg var ikke kristen eller død, men min himmel. Eller, for alt jeg kunne vite, så var den kristne himmelen slik, bare at da var du død naturligvis. Jeg visste ikke mye om den kristne himmelen. Som syttenåring kjente jeg ikke mange kristne. Noen var det selvsagt, men de pratet ikke om himmelen. Det kan selvsagt ha vært fordi de ikke var døde og dermed heller ikke hadde kommet dit.

Jeg ler så jeg griner når jeg leser det der nå...og når jeg leser BB'n, som jeg kasta bort hele 1.klasse på VGS på å skrive (det er ikke rart jeg ikke husker noe biologi fra naturfagen - jeg fulgte jo ikke med på plansjeJan et sekund). I det lille hodet mitt var det ikke bare fornuftig og BRA skrevet, men jeg hadde innsikt og erfaringer og noe viktig å dele med verden. Også da følte jeg at jeg var på rett vei - mot å bli hotellkonge i Dubai riktignok. Herrejesus! Det er ingen som har noe viktig å dele med verden når de er 17...(Antagelig ikke når vi er 24 heller, men vi fortjener i allefall sjansen. Vi har jo et digert studielån å lene oss på :P)

Nå, greie seks år etterpå har jeg i allefall skaffa meg nok vett til å innse at jeg verken kan, vet eller bør mene noe om alt i verden. Og det er ikke verst bare det for en stabeis som Line skal jeg si deg! Men jeg har også lært at det ikke er så farlig å drite seg ut. At hva andre mener om deg ikke betyr en shit, og at verden blir mye mer artig om en tar sats og kaster seg utpå. Angre kan man gjøre når man blir gammal, og da satser jeg hardt på at alzheimersgenene slår til, så jeg har glemt hva jeg skal angre på...
picture0019

Det er ikke så verst å bli tjuefire egentlig. Det kjennes godt! Jeg har spist muffins til sukkersjokket tok meg, laga lungemos til middag fordi det synes jeg er godt (vi husker "alle" 2.mars 1988 da Line skulle få velge middag fordi hun hadde fått en lillesøster "Jeg vil ha torsk jeg, pappa!" - jeg er litt rar, ok?), og drukket en bursdagsøl med sjonkel'n min fordi han er den beste sjonkel'n i verden :) Foreløpig kjennes kroppen lett og ledig, og jeg tror vi unngikk gikta i år også. Flaks!

Tusen takk for alle former for gratulasjoner folkens - jeg er heldig som har verdens beste famile, kjæreste og venner!


Nå skal jeg snart tenke på å legge mitt gamle legeme, slik at jeg er fit for å lese mange, spennende sider jus og exphil imorra. Også skal jeg sette opp en studieplan - en dag for dag plan mot eksamen. Dette blir spennende dere :)

Vil du dele et Line-minne i anledning dagen?

(hahah...nå kategoriserer jeg meg selv som "familie" i blogg.no's meningsløse kategorisystem - jeg er jo tross alt i slekt med meg selv - Line er jo søstern til søstern min, og dattern til mamman min and so on :P)

8 kommentarer

Flotte Charlotte?

16.11.2009 kl.23:11

fin blogg!!! :DD:D

Line

16.11.2009 kl.23:14

Flotte Charlotte?: Takk =)

Marita

16.11.2009 kl.23:17

Bra skrevet:D Gratulerer med dagen. Du har en kjempe fin blogg:D

Gullesn

17.11.2009 kl.00:05

Gratulerer Liiiine! Beste Line-minne mitt e nok at du va en reddende engel under T in the Park! Ha ikke du vøre der, nei så veit eg kje! (det e solkremen eg tenk på asså:P) haha neiii. Gled meg tel å feir nyttår me deg!!!!

Line

17.11.2009 kl.00:18

Gullesn: hahaha...da hadde panna di ramla av! (Nesa mi ramla jammen meg nesten av selv om jeg hadde solkrem :P) Gleder meg til både nyttår og ny T ;-)

Line

17.11.2009 kl.00:18

Marita: Tusen, tusen takk =)

Silje

17.11.2009 kl.18:58

Har så mange fine Line-minner fra de 24 åra dine jeg, helt fra vi var små og lekte i kjelleren til Unni& Olav, til Åsen-disco, til sommertur på Sørlandet, og sånn kan jeg fortsette lenge:) Takk for at du er den du er!

Line

17.11.2009 kl.23:26

Silje: Takk det samme,søta =)

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits