Ukene går, men Skottland består

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg var så mye bedre på å oppdatere bloggen min da jeg var i Singapore enn hva jeg er nå i Skottland. Svaret er ganske enkelt; det skjedde litt mer i Singapore. En vanlig dag i Singapore kunne jo inneholde opptil flere forelesninger med klin sprø asiatere, noe tai-chi, litt diplomhoiing, noe reising og eller alkohol. Med andre ord; aktivitet. Idag har mitt største problem vært; kabalen min går ikke opp. Japp...life sucks!
Uansett, litt har jo skjedd siden sist, så her kommer en kjapp oppdatering.

Helga 25-27.januar var det storinnrykk i Glasgow området. Jody (ei av de skotske jentene fra the land of lah) skulle feire 21års dagen sin i Ayr lørdag, og folk kom flygende for å delta. Fra gamlelandet kom Kristin, MayLinn og Elisabeth, og Kjersti dura ned fra Aberdeen (hvor hun for tiden gjør livet særs utrygt for studenter og olje-expats:P) så vi starta helga med en fest i Glasgow på fredag. Jeg tok toget direkte fra jobb, og traff Kjersti på (eastern)Euro hostel like ved stasjonen. Ettersom vi jo er næringsvettige småpiker tok vi oss en tur på Pizza Hut mens vi venta på de langveisfarende. Når de ankom, bar det tilbake til hostellet for bagasjeroting, diskusjoner/veddemål og meldingskontakt med de skotske gutta. Mitch skulle feire sin bursdag på Union (studentpuben) og vi ville jo selvsagt være med.
Etter litt om og men kom vi oss avgårde fra østeuropa...i to taxier...Salvesen og jeg leda ann og ankom først, så vi gikk rett inn. Man kan da ikke stå ute i regnet å vente...news flash; ikke-studenter kommer egentlig ikke inn på Union før en student har signa de inn...det visste jo ikke vi, og vi så åpenbart studerende ut for vi slapp inn, men de andre ble stansa. Jaja...vi tok oss nå en tur opp i baren, hvor vi etter litt tid så; "eh, ekke det der Dave?" Det var det. Så når han var ferdig med å ta Kjersto på puppen og vi hadde truffet Phil også, gikk de ned for å signe inn de andre mens vi hang i baren med franske Charly.
Kvelden på Union ble en suksess med mye dansing, en hel del drikking, litt kilt-løfting og ett svært vellykket veddemål. Kjersti og jeg var på Mcern og oppdaget snodige skotske skikker i tre-tida (etter tolv kan du ikke få McNuggets, vanlige hamburgere, salt, pepper eller brett...neivelnei...) Så gikk vi hjem til Euro hostel hvor Kjersti lå litt på Kristin før vi sovna stille inn til naboen nachspiel.

Dagen derpå bar det ut på tur aldri sur, med recovery på Enoc-kjøpesenteret (Runa; der vi satt så mange timer den søndagen veit du :P) Vi fikk også handla inn litt party-effekter (vi er norske, de forventer litt mer av oss) og Kjersti vant nok et veddemål.
Kl tre troppet vi opp på Central for å ta fatt på den laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange togturen til Ayr-Maybole. Togturen gikk heldigvis ganske raskt da vi var mange nok til å ta opp en kupe, og Kjersti og jeg fikk sunget litt falskt til ShagWagon slagere :)
På stasjonen i Maybole ble vi plukket opp av fire(!) biler - hele McQuinston-slekta var satt i sving, og kjørt hjem til gården der Jody kommer fra. Her traff vi enda flere Singaporeanere, deriblant bursdagsbarnet selv.

gutter
Gutta våre og bursdagsbarnet

jenter
Alle singajentene

21års feiring er litt større i Skottland enn i Norge kan man trygt si, og det var fest uten like. Det starta med champagne, og balla på seg med mat, frakt til partylokalet (hvor det sikkert var 100 mennesker), taler, vin, dans, mere mat osv. Etter pinlige taler, skotsk dans og uendelig spanking med "tryllestaver" ble vi frakta tilbake til gården på nachspiel som varte til vi sovna, noe folk gjorde hvor som helst. Deriblant under gardiner :P

Da vi våkna dagen etter var allerede Kristin, MayLinn og Elisabeth på vei hjem, og etter litt frokost (med tilhørende champagne) sa også Kjersti, Charly og jeg takk for oss og bega oss hjemover. Noe som for meg betydde to timer på stagecoach delevis langs kysten fra Ayr til Greenock - jeg tror det er fordømrade fint nedover der om sommern!


Etter Ayr-festen har livet vært rolig. Jeg camper hos Klas og kan ikke huske sist jeg sov i den senga jeg betaler for her borte - vurderer å leie den ut! Var hjemme en kjapp tur i helga. Mormor og morfar feiret 75 + 75 års dager, og som ivrig barnebarn sier man ikke neitakk til litt familiemoro med treretters, oppbunkring av mat, søsterkos og parkeringsbøter (dumme, dumme ungene!) Turen tilbake ble forøvrig sprita opp av vestlandsguttegjengen som trodde flyet skulle styrte - ærligtalt gutta, jeg trudde det blåste på vestlandet jeg. Detta var jo en rimelig smooth landing ;-)

Nå ser jeg fram til besøk fra Guro til uka, og av mamma, tante og Kjersti om 16 dager (vesla teller ned :D) sånn at jeg slipper å tape mot Klas i brain age noen dager :P


That is all

Én kommentar

anonym sjonkel

19.02.2008 kl.07:57

parkeringsbøter?

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits