Slik er egentlig....Verdensreligionene

Man kan si mye rart om de utallige religionene der ute i verden. På skola ble vi tvunget til å innse at det er fem stykker som er viktigere enn alle andre, og her kommer en kort oppsummering av det jeg har blitt påtvunget gjennom årrekker.. La meg få påpeke at om noen finner dette støtende,vil jeg bare få understreke at alt sammen er tull kokt i hop av for mange obligatoriske religionstimer

Kristendommen:
Kristendommen er den største religionen i verden, enda den stort sett handler om en lat kar som bodde hjemme helt til han ble spikra opp på to plankebiter som krysset hverandre. Disse plankebitene kaller de kristne "korset", og har dette som sitt "nasjonalsymbol". Det får meg til å tro at de kanskje ikke var så glade i denne karen, som de kaller Jesus, allikevel...

Tidsregninga vår regnes i år før og år etter at Jesus ble født. Problemet er bare at han blei født i år 6 f.kr. altså seks år før sin egen fødsel. Det kan jo selvsagt hende at Jesus eksakte fødsel blir holdt litt i det skjulte, for mamman til Jesus, jomfru Maria (eller ikke-fullt-så-jomfru Maria kanskje) var forlovet med snekkern Josef da hun ble gravid…, og det var ikke med Josefs barn.. Sånt var sikkert enda mer fyfy på den tiden… Maria påstod i hvert fall at hun fremdeles var jomfru, og at barnet hun bar var guds barn… Folk var så lettlurte på den tiden at de tenke; ”oh! Her kommer den store frelseren og skal fri oss fra våre synder” Så Maria fikk beholde både liv og barn og mann og attpå til et esel når hun skulle til Jerusalem for å si at hun eksisterte. Det var på denne turen at Jesus da hengivenlig skal ha blitt født i en stall…

 

Men de kristne nøyer seg selvsagt ikke med å bare tro på kosehistorier om den lille gutten som ble født i en stall på bursdagen til Julenissen, og mamman hans som fremdeles var jomfru etter å ha født et barn… Neinei, de tror også på engler, den hellige ånd og Gud. Gud er den som Maria anklager for å være pappa'n til Jesus. Han bor i himmelen, og ettersom det er litt langt mellom himmelen og Betlehem eller Jerusalem eller hva det nå var, så lot han Josef passe på barnet.

Gud er også ansvarlig for alt som går godt på jorden, sier de kristne. De påstår at Gud skapte verden og er bare god og snill. Jeg bare lurer på om Gud’n deres har oppdaga at vi faktisk dreper hverandre her nede. Kan hende han er for opptatt med å spille sjakk med sønnen sin eller den hellige ånd, eller kanskje englene har strippeshow… Hvem vet?

 

Kristendommen har ei tjukk bok som de kaller bibelen, hvor alt du trenger å vite står. Denne er delt i to hoveddeler. Det nye og det gamle testamentet. Det nye testamentet handler om Jesus.

Det gamle testamentet handler om skapelsen av verden, oversvømmelsen til Noa, Moses i Ørkenen som labba og gikk (for det gikk ingen trikk) og de andre barna i Hakkebakkeskogen.

 

Kristendommen liker å dele ting i to. Derfor har de to hovedretninger; katolsk (de som trur på paven) og protestantisk (de som har skjønt at paven er nesten død og ikke no' særlig lur)

 

Før i tida var kirken kjempeviktig for folk, og mange ga mye kollekt. Jeg tror at mesteparten av kollekten kom inn fordi det tidligere var synd å drekke seg så drita at du sovna i grøfta på vei hjem, og dermed måtte de gjøre opp med Gud dagen derpå. Det å sovne i grøfta nå for tida er derimot allmennkjent tidsfordriv, så nå er det ikke snakk om å betale kollekt for det. Derimot kan kirkeklokkene som ringer og dinger så tidlig en søndagsmorgen brukes som vekkeklokke, sånn at du komme deg opp og slipper å ligge i grøfta og pådra deg blærekatarr til langt ut på ettermiddagen.

 


 

Islam:

Islam er burkareligionen som ikke liker kvinner, og enda er den tredje størst i verden. Bare kristendommen og ”andre” er større. De som tror på det Islam sier, kalles muslimer. Ordet muslimer ligner veeldig mye på muslinger, men det er altså feil.

 

Muslimene tror på Allah og Muhammed (det gjorde alle bokseinteresserte også, uten at de måtte gå i burka av den grunn) I Islam er Allah gud og Muhammed hans budbringer. Å være Allah sin budbringer innebar å fortelle folk om Allah, altså overbringe hans budskap. Omtrent på samme måte som pizzabudet overbringer pizza.

 

Muslimene mener at Allah er den eneste guden og at Jerusalem er en hellig by. De tror at Jesus ikke er Guds sønn men bare en profet, som alle andre i religionen deres. Profetene skulle fortelle folk hvordan de skulle leve, for folk i gamle dager hadde så lite oppfinnsomhet selv.

 

Muslimer liker ikke seg selv noe særlig. Derfor gir de penger og mat til fattige for å føle seg bedre. Dessverre har de ikke mer mat enn at de da må sulte en hel måned selv…

Men selv om de må sulte en måned i året, så er de veldig spreke, for fem ganger om dagen bøyer de seg ned til gulvet i bønn. Man får sterke magemuskler av slikt! Og en gang i livet er de pliktet til å spasere en liten tur til Mekka som ligger i Arabiaørkenland. Småturer er ålreit…

 

Nå for tida har det vært veldig mye bråk rundt muslimene. Særlig etter at de begynte å kjøre fly inn i bygninger og sprenge seg selv… Jeg mener at dette bare understreker muslimenes lave selvfølelse, og at Bush mest sannsynlig ikke gjør det noe bedre for dem…

 

Muslimene er veldig opptatt av å forenkle ting. De er sterkt imot at det skal finnes mer enn en ting av hvert slag. De har blant annet ett geografisk sentrum (Mekka), en hellig bok (Koranen), en enestående og enegyldig profet (Muhammed (som i han for lenge siden, ikke bokseren)), ett hellig språk (arabisk – om det kan kalles et språk, de skriver jo ikke, de tegner!) og de er bare ett folk (altså muslimene, og du er like fullt muslim på Grünerløkka som i Saudi-Arabia!)

 

Mens de kristne deler ting på to, deler muslimene ting i fem. Deriblant de fem søylene som alle har vriene navn jeg ikke har sjanse til å uttale, men som alle har noe med hvordan du skal leve livet ditt å gjøre. Blant annet bønn, sulting og laaange spaserturer i ørkenen. Det er kanskje ikke så rart de blir litt slitne i blant?

 

 


Jødedommen:

Jødedommen pleide å være en stor religion, nå er den veldig liten. Det er fordi Hitler under 2.verdenskrig fant ut at stekte jøder var en fin ting. Alle trodde han hadde et problem med jøder, men bestefaren hans var jøde, så jeg tror han hadde problem med bestefar…

 

Jødene tror på nesten det samme som de kristne og muslimene… En gud og hans budskap. For å være helt ærlig syntes jeg at de kunne slå seg sammen alle sammen, under navnet; gærninger, men så kom jeg på at jeg LIKER gærninger, så da ble det dumt!

 

Jødene tror heller ikke at Jesus er Guds sønn, så der er de kristne alene om å være ekstremt blåøyde. I bunn og grunn liker ikke jødene det nye testamentet til Bibelen. Derfor består deres hellige bok kun av det gamle testamentet. Det er her du finner blant annet Salomos Høysang som er det nærmeste du kommer erotikk i bibelen…

 

Jødene ser på Abraham som sin far. Jeg tror at Abraham ikke kan ha gjort mer enn en ting, om han har klart å få 15mill barn… Og kona hans, Sara, fikk jo ikke barn før hun var 92 år eller noe sånt (noe usikre kilder der, nemlig mine innlærte kunnskaper fra kr.dom på barneskolen…(Kr.dom som ikke i forkortelsen for Kristendom, men som i faget som het kr.dom)) Jødene er også glade i engeler. Det er nok fordi de har sånn ca den samme guden som kristendommen.

 

I Jerusalem har jødene en mur. En helt egen mur. Denne heter klagemuren… Det forklarer kanskje hvorfor det er så mange som ikke liker jøder. De klager!

Men om vi ser bort i fra klaginga så er jøder ganske ålreite tror jeg. De er i hvert fall flinke til å ta vare på fridagene sine, og de har de mange av!

 

Egentlig er det ganske slemt å si at jødene har for mange fridager, for jødene har i eldre tider blitt sett stygt på av de ikke-jødiske fordi de hadde mye penger (dette kom av at de jobbet hardt, men det er bare en liten detalj, de overså det faktumet tidligere også)

Jødene har et svært komplisert forhold til mat. Det kan kanskje ikke kalles spiseforstyrrelse ettersom det er lovregulert, men de har komplekser for all mat som har kost seg i livet sitt uten å kaste opp maten for så å spise den igjen…(altså anti-drøvtyggere for de som ikke resonerte seg frem til den…) I tillegg til at de har disse kompleksene, er de også veldig vrange når det gjelder måten dyra blir til mat på. Jøder må av den grunnen alltid ha sin egen slakter, ettersom ikke-jøder stort sett spiser det som faller ned på asjetten foran dem…

 


 

Buddhismen:

Buddhismen har sitt utspring i en bortskjemt prins som levde i India på 500-600 tallet f.kr. Han var så bortskjemt at foreldrene nektet ham å dra ut fra slottet, slik at han skulle slippe å se hva "vanlige" mennesker var for no. Men bortskjemte unger får alltid sett det foreldrene ikke vil de skal se, og da Siddhartha Gautama (ja, han het faktisk det) fikk se syke, svake, fattige mennesker, så fant han ut at han ikke ville bli konge allikevel…Tilslutt stakk han fra palasset for å finne meningen med livet.

 

Etter å ha tatt kallenavnet Buddha, fant han ut at meditasjon (altså å sitte stille og gjøre mist mulig) var en fantastisk ting. Mens han satt der og mediterte kom han frem til at situasjonen vi mennesker er i, kommer av våre egne handlinger, og at om du gjør noe i livet ditt, vil du bli straffet eller berømt for det når du kommer tilbake i ditt neste liv. For å oppnå et godt liv må mennesket, i følge Buddha (og bestemødre), være snille og gode og spise maten sin.

 

Buddha var nok ingen livlig, positiv kar, for han mente at alt medførte lidelse. Dette mente han fordi han ikke hadde noen tro på at mennesket kunne akseptere forandring…

 

Buddhismen er en av de religionene som like kvinner best. De står i hvert fall for prinsipiell likestilling (hva nå enn det måtte bety). Allikevel mente de at kvinnen var uren, og ikke kunne oppnå guddommelig status, i tillegg måtte hun underkastes menn hele livet…

 

 


Hinduismen:

Hinduismen er den eldste, praktiserende religionen i verden, og har sine røtter i India, hvor verden kanskje har stått litt stille de siste åra? Hinduismen er en av de enklere religionene sett utenfra, i det minste har den ingen profeter eller troskjenning, de legger mer vekt på å leve enn å tro, noe som egentlig er ganske så fornuftig! Dessverre slutter også det enkle med hinduismen der…

 

Akkurat som buddhisten tror hinduistene på gjenfødelse og karma. I tillegg tror de at det finnes guddomlighet i det meste, og har et stort antall guder for det meste. (Men det viktigste er å leve folkens!)

 

Hinduistene har et kastesystem i samfunnet sitt. Det finnes utallige kaster, og de er både knyttet til arv og nedarvede sosiale nivåer, i tillegg til etnisk og religiøs tilhørighet. I tillegg har vi de kasteløse. Aller lavest er de kasteløse kvinnene. De er urene! Du må ikke finne på å røre eller nærme deg dem! (Jeg gjetter på at disse har yrket "bordellpike" og blir litt mer enn rørt for å si det sånn… de taper jo ingen ting på det…)

 

For hinduene er kua et hellig dyr. De ser ikke på dem som en guddommelig, tempelverdigskapnings måte, men de ser på dem med ærefrykt og takknemlighet fordi de holder liv i menneskene ved å gi dem melk, surmelksost, smør, urin og møkk. (Urin og møkk var jo egentlig bare ekkelt, særlig ettersom urinen brukes i renselsesritualer og møkka til brensel). Kua brukes også som trekkdyr. Helligheten hindrer dem med andre ord ikke i å utnytte kua, men slakting av kyr er fyfy! Da myndighetene forsøkte å få innført en kampanje for å få avlivet uproduktive kyr førte det til store opptøyer rundt om i India. Kua har på mange måter blitt et symbol på den hinduiske livsformen, så kan jo vi andre tenke vårt om det…

 

7 kommentarer

Line

04.05.2006 kl.15:33

Ikke spør meg hvordan detta fikk det utseendet det fikk - fordmte spraybloggservern som krasjer til gangs - i arkivet mitt ligger hele greia med Feit skriftstørrelse 97 el...Møkk!

Runa

05.05.2006 kl.05:57

On the 7th day did God go Skydiving!

Line

05.05.2006 kl.11:47

dumme, dumme ungen! Du sa til meg på søndag at du ikke skulle hoppe i fallskjerm du! *furte*

06.05.2006 kl.16:06

jaja .... mye interessant .... men ikke alt var like morsomt, korrekt eller empatisk

Line

07.05.2006 kl.13:02

var aldri meninga heller..har aldri vært moro, korrekt eller empatisk med religionsundervisning...

08.05.2006 kl.21:42

men er teksten ditt ansvar eller kan du skylde på religionsundervisninga? ....

Line

09.05.2006 kl.11:28

selvsagt er teksten mitt ansvar - men hodet mitt har blitt ødelagt av evig påtvungen religion :P Hvorfor kan du ikke skrive navnet ditt forresten? Fornærma på teksten?

Skriv en ny kommentar

Line

Line

29, Kongsberg

Blakk globetrotter med seriøs reiselyst :P De bildene jeg ikke har tatt selv er hentet hos google om ikke annet er oppgitt. Ønsker du å kontakte meg, kan du maile meg på line_ekanger@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits